Ring til os på (+45) 86 51 88 80

Automatisér din virksomhed

Vi hjælper dig sikkert i mål med automatisering. Om du har brug for rådgivning, totalløsninger eller maskinkonstruktion. Det betyder, at vi tilpasser os efter dine behov.

Vi tør påstå, at næsten alt kan automatiseres, men visse områder vil altid give mere værdi end andre. Vi identificerer gennem dybdegående analyser nøjagtigt, hvad der er mest værdifuldt at automatisere hos dig. Vi er ikke bange for at tage en udfordring op – og drives af at tænke ud af boksen.

 • Rådgivning
 • Totalløsninger
 • Maskinkonstruktion

Brug for rådgivning inden for automatisering og robotteknologi?

Dét at automatisere dele af eller hele produktionen er en væsentlig og vigtig investering. En investering som flere og flere virksomheder har fået øjnene op for bl.a. i kraft den konkurrencedygtighed det medfører. Hos LT Automation lever vi af at automatisere på daglig basis. Det betyder, at vi har en essentiel erfaring at handle på baggrund af.

Vores nuværende kunder har allerede fået rådgivning og support til deres valg, indkøb, udvikling og implementering af automatiseringsløsninger. Vil du vide mere er du meget velkommen til at kontakte os. Vi rådgiver om din virksomheds korte og langsigtede muligheder og opstiller krav og specifikationer til konkrete projekter.

Er din virksomhed klædt på til automatisering?

Når du tager beslutningen om at automatisere dele af eller hele produktionen, står du over for en væsentlig investering. En investering der skal gøres rigtig første gang. Derfor skal det først vurderes om din virksomhed internt er klædt på til at gennemføre et automatiseringsprojekt. Har du den nødvendige viden og værktøjer til at vælge den rette løsning? Har du de nødvendige ressourcer i virksomheden til at gennemføre projektet med succes? Det er vigtigt, at begge dele er til stede for at få leveret den rette løsning til aftalt tid, pris og kvalitet.

img4LT Automations ingeniører er erfarne og seriøse ekspertrådgivere inden for feltet.

”LT Automation har hjulpet os gennem hele processen i forbindelse med en kommende svejserobotinstallation hos Viemose-Driboga A/S. LT har hjulpet os i hele processen: Lige fra de første analyser, løsningsforslag, cyklusberegninger og tilbagebetalingstider til udvælgelse af den endelige tilbudsgiver i processen.”

Kasper Sørensen - Viemosa-Driboga

img_5

Træf det rigtige valg – træk på erfaringen fra vores ingeniører, der er eksperter i automatisering

Usikkerhed og mangel på værktøjer kan afholde flere virksomheder fra at investere i nye teknologier. I teknologier der ellers ville støtte op omkring virksomhedens vision. Løsningen herpå kan være at udnytte den erfaring vi besidder i LT Automation. Som automationsrådgivere kan vi hjælpe den producerende virksomhed med at komme igennem den komplette proces. Konkret kan vi hjælpe med at:

 • identificere din virksomheds behov
 • formulere krav til en løsning
 • forstå og forklare leverandørernes løsningsbeskrivelser
 • fastsætte rammerne for test og indkøring

LT Automation har erfaringen

Ved at vælge LT Automation eksisterer der et stort potentiale for de producerende virksomheder i at få en professionel og erfaren styring af automationsprojekter. Det stiller dog også store krav til den enkelte virksomhed, der selv skal involveres ved at samarbejde og sparre med både leverandører og den uvildige rådgiver. For kun ved at give sparring til de involverede projektpartnere kan der opnås et optimalt resultat, idet virksomheden kender behovet, men ikke de teknologiske muligheder.

Vil du spare tid og penge?

Spar tid, penge og besvær med en totalløsning fra LT Automation. Resultatet er effektiv idriftsættelse af ny robotteknologi fra første dag.

LT Automation tilbyder totalløsninger i samarbejde med vores netværk af partnere. Vi har i årenes løb opbygget et stærkt netværk bestående af mere end 125 automatiseringsvirksomheder, som er repræsenteret i hele verden. Vi stiller store krav til os selv og vores netværk. Derfor vælger vi kun de bedste leverandører og opbygger et langvarigt forhold til dem og din virksomhed. Vores erfaring og globale netværk sikrer, at du får en skræddersyet totalløsning, der opfylder dine behov og krav til fx installation, drift og økonomi.

Vi tilbyder totalløsninger på to niveauer – totalentreprise og fagentreprise. Uanset hvad du vælger, løber vi i fællesskab igennem jeres proces og leverandørbase for at maksimere din investering og praktisk for at opnå en effektiv installering og idriftsættelse. Således sikrer vi:

•    at løsningen virker (fra idé til implementering og idriftsættelse)
•    at du kan tjene penge på løsningen (opbygning af forretningsmodel indefra)

TotallosningHer ses et eksempel på et udsnit af en totalløsningskonstruktion.

”Ingen tvivl om at LT Automation har gjort en gammel drøm til virkelighed - en drøm om et fuldautomatisk robotanlæg til fremstilling af stålsiloer direkte fra råvarer til færdig nedpakket siloer - efter princippet om "et-stk.-produktion" efter kundeordre.

LT Automation har gennem hele forløbet formået at sætte sig ind i vores ønsker, og har udvist stor mod, handlekraft og løst komplekse problemstillinger i dette "First-mover-projekt".”

Dorte Zacho Martinsen - CEO, BM Silo

Fagentreprise – vi kalder det Know-Who

Ønsker du selv at have det overordnede ansvar for din nye automatiseringsløsning, er LT Automation det rette valg som hovedentreprenør. Vi er vant til at sammensætte et højkvalificeret hold af virksomheder, projektledere, projektdeltagere, sparringspartnere og tekniske rådgivere med speciale i automatisering og robotteknologi, som hver for sig stiller samme høje krav til kvalitet og omhu, som os selv.

Vores rolle kan variere alt efter jeres egen kapacitet og ønske om vores involvering. Husk blot på, at en god start er den halve succes, når du metodisk får fjernet alle problemstillinger før, under og efter installation.

Kontakt os for en uforpligtende samtale, hvor vi ser på de ønsker og behov, din virksomhed har i forbindelse med nytænkning i automatisering og indførelse af robotteknologi.

Totalentreprise – vi kalder det Know-How

Hos LT Automation har vi alle de nødvendige kompetencer til at påtage os hele automatiseringsprojektet i en totalentreprise. Totalentreprisens fordel er, at du overlader alle processer til LT Automation. Du skal derfor kun kommunikere med LT Automations ingeniører, som du også afklarer alle beslutninger med.

LT Automation arbejder med indførelse af nye samarbejdsformer, hvor beslutningstagere af investeringer og produktion, leverandørbase og rådgivere arbejder sammen om at nå det optimale mål med de bedste automatiseringsløsninger fra ideplan til idriftsættelse.

Vi råder over professionelle rådgivende ingeniører, der er med før, under og efter installationen af en ny automatiseringsløsning.

 

Fagentreprise

3D2D Maskinkonstruktioner – kortere udviklingstider og lavere omkostninger

En af kernekompetencerne hos LT Automation er mekaniske 3D2D konstruktioner, hvor vores udviklere og konstruktører er yderst erfarne på området. Med vores erfaring sikrer vi din virksomhed korte udviklingstider, lave omkostninger og sikre løsninger. 

Hos LT Automation anvender vi AutoCad, Pro-E, Catia, Inventor, Solid Works som de primære CAD værktøjer. Vores erfarne konstruktører udfører, produktionsklare konstruktionstegninger i 3D2D, skæretegninger, udfoldningstegninger, 3D-illustrationer, produktvisualisering, styrkeberegninger samt 3D robotsimulering

Vi hjælper med produktudvikling

Det er ofte i udviklingsfasen, at grundlaget for et produkts succes bliver skabt. Derfor tilbyder vi vores kunder rådgivning fra idé til færdigt produkt. Vores engagerede og højtuddannede medarbejdere arbejder dagligt med at udvikle innovative løsninger og er stærke medspillere, når der skal udvikles nye produkter. Har du en idé til et færdigt produkt, så hjælper vi dig med at udvikle den.

Hele processen dækkes ind

I tæt samarbejde med vores kunder kan vi bidrage til hele processen fra idégenerering, konceptudvikling, materialevalg, prototypefremstilling og 3D2D konstruktion.

MaskinkonstruktionHer ser du et eksempel på en af LT Automations maskinkonstruktioner.

”Det er nødvendigt at automatisere så meget som muligt – i tide! Den danske produktion og ikke mindst vores produktionsfolk er for dyre og bliver udkonkurreret af billige fabriksansatte i lavtlønslande. Derfor er det afgørende, at man automatiserer sin produktion eller optimerer sin eksisterende produktion. Kun på den måde kan man bevare konkurrenceevnen. Typisk vil en robot kunne lave det samme som 3 – 4 personer, hvis man formår at vælge den rigtige løsning.”

Lasse Thomsen - CEO, LT Automation

Industri

Målrettet tilførsel af viden og erfaring med 3D2D

Med en 3D2D konstruktør kan din virksomhed hurtigt tilføres erfaring på de områder, I mangler viden om eller ikke har tilstrækkelige ressourcer inden for. Med en 3D2D konstruktør får din virksomhed adgang til stor viden og erfaring gennem vores professionelle og store netværk.

Betal kun for effektiv tidsforbrug

Ved at bruge en 3D2D konstruktør betales kun for den reelt brugte tid på projektet og i en afgrænset periode. Der er store omkostninger forbundet med at have en fast medarbejder ansat – samtidig sparer du udgiften til licenser til tegneprogrammer og avancerede pc’er.

Optimering af faste omkostninger

Vores timepris dækker den effektive tid, konstruktøren arbejder. Intet andet. Timeprisen på en 3D2D konstruktør er højere end kostprisen for en fastansat, men når projektet er slut er omkostningen til 3D2D konstruktøren det også. Du ved, hvad du får.

Vi har fokus på kvalitet, gennemløbstid, omkostninger og design for manufacturing. Kontakt os for et uforpligtende tilbud på 3D2D konstruktion – vi udfører opgaverne hos dig eller på vores egen tegnestue.

LT Automation – Din partner inden for 3D2D konstruktion.

BRANCHER

Hos LT Automation er vi alsidige. Derfor udvikler, udbreder og implementerer vi ikke blot automatisering og robotteknologi til én branche men til mange. Vi besidder specielt stor indsigt i og erfaring med udvikling og implementering inden for håndtering og pakning, svejsning, fødevarer, Clean Tech og produktion.

 • Håndtering & pakning
 • Svejsning
 • Fødevarer
 • Clean Tech
 • Produktion

Håndtering og pakning

Håndteringsrobotter kan spare ansatte for monotone og kedelige opgaver, samtidig med at produktiviteten øges og arbejdsmiljøet forbedres.

Vores råd er: Ingen produktion uden håndteringsrobotter.

Hvis man følger dette råd, så har man et stærkt modspil til de masseproducerede standardprodukter, der kommer fra lavtlønsområder. Fordelen ved håndteringsrobotter i produktionen er en høj produktivitet samtidig med, at arbejdsmiljøet bliver bedre. Tunge løft og ensidig gentagelse af arbejdet er minimeret. Medarbejdere bliver ligeledes frigjort til andet arbejde. Eksempelvis kan medarbejderen passe bukke- eller laserskæreren samtidig med en håndteringsrobot.

Vær på forkant med den nyeste teknologi

Hvis du vil udnytte alle muligheder og bevare konkurrenceevnen, er det vigtigt at være på forkant med den nyeste teknologi. Håndteringsrobotter kan i dag let omprogrammeres til forskellige opgaver inden for industrien og er derfor perfekte til næsten alle typer håndteringsopgaver. Nutidens håndteringsrobotter er blevet billigere og leverer højere kapacitet, kvalitet og fleksibilitet end tidligere. Samtidig er de blevet mere brugervenlige i form af intelligente softwareoptioner. Der kan f.eks. kobles flere robotter på samme styring, laserscanner, og ikke mindst 3D laservision-systemer. 3D laservision er perfekt til at finde og sortere emner inden for industrien.

img_6

img_7

Robot sparer mange tunge løft

Når danske virksomheder investerer i automatisering og robotter, har det traditionelt handlet om at nedbringe omkostningerne til løn. Men efterhånden er der også kommet et andet fokus ind i billedet, nemlig arbejdsmiljøet for de ansatte.

Tidligere var der meget fokus på, hvor hurtigt en robot kunne tjene sig hjem. I dag oplever vi flere og flere virksomheder spørge ind til, hvordan en robot kan forbedre de ansattes arbejdsmiljø omkring tungt og ensidigt arbejde, og det er en tendens, vi er glade for” siger direktør Lasse Thomsen fra LT Automation.

Han fortæller, at danske virksomheder generelt har været sene til at komme ud af starthullerne og investere i automatisering, men at det har ændret sig de seneste år. “Vi har oplevet en betydeligt større efterspørgsel end tidligere. I det seneste år er der således solgt over 500 robotter til danske virksomheder, og det er et ret stort tal i betragtning af, at der i alt kun er opstillet ca. 6000 industrirobotter herhjemme.

Lasse Thomsen vurderer, at den tidligere tilbageholdenhed hang sammen med forestillingerne om, at robotter udkonkurrerer ufaglærte, og at medarbejdere mister deres arbejde, når robotteknologien indføres.

Svejsning

LT Automation hjælper virksomheder til at få succes med implementering af svejseinstallationer i produktionen. Implementering af svejseinstallationer er en strategisk investering, og derfor er det vigtigt, at virksomheder får processen grebet rigtigt an fra begyndelsen.

Opgaven indeholder typisk følgende:

 • Identificering af virksomheder behov
 • Formulering af krav til en løsning
 • Udarbejdelse af en kravspecifikation for at afstemme mål og forventninger mellem virksomheder og robotleverandøren.
 • Leverandørernes løsningsbeskrivelser
 • Cyklusberegning
 • ROI (Return of Investment)
 • Koordinering af udbudsforløb

En manuel kvalificeret svejser har uden tvivl fordele, som en robot mangler, men på den anden side har en robot mange fordele frem for en manuel svejser. I de fleste tilfælde, supplerer mand og maskine derfor hinanden særdeles godt.

Svejsning

Sejsning2

Gør det rigtigt første gang

Når du tager beslutningen om at investere i en svejseinstallation, står du overfor en væsentlig investering, som skal gøres rigtigt første gang. Vi hjælpe dig sikkert gennem hele processen.

Der er mange muligheder inden for robotsvejsning, som skal afklares inden kontrakten underskrives. Dette vedrører f.eks:

 • Produktets fugegeometrier, tolerancer, adkomstforhold og kast ved svejsningen.
 • Skal robotten være gulv-, kran-, væg- eller fastmonteret? Det har stor betydning for, om robotten udnyttes effektivt og er fremtidssikret i forhold til ændringer af behovet i den enkelte virksomhed.
 • Styktal, produktvarianter og håndteringstider.

Virksomheden kan også overveje at tage svejseopgaver ind fra andre virksomheder for at udnytte kapaciteten.

En svejserobot er optimal til monotont og intensivt arbejde. Samtidig ignorerer den svejserøg. Og så er den i stand til at svejse produkt efter produkt med enorm præcision.

Vælg den rigtige proces

LASER, MIG/MAG, TIG, PLASMA, LASER, CMT? Svejserobotterne kan nemt omprogrammeres til forskellige opgaver. Kun fantasien sætter grænser. Derfor er svejserobotter perfekte til næsten alle typer svejseopgaver. I relation til svejsning kan flere forskellige processer løse opgaven, men med vidt forskellige resultater. Når der skal vælges svejseproces er det af stor betydning, hvilke tolerancer emnerne har. F.eks. vil både TIG- og Plasmasvejsning inden for rustfrit materiale være en mulighed. Begge svejseprocesser har hver deres fordele.

Produktet skal være klar til automatisering og have de rigtige tolerancer

Ved manuel svejsning eller montage opdager medarbejderne sjældent, hvis tolerancerne ikke er korrekte. Det kompenseres der uden videre for ved at få produktet på plads. Det gør en robot ikke, og derfor skal virksomheden indstille sig på at levere komponenter i fremtiden, der overholder de givende tolerancer. Det stiller derfor langt højere krav til produktet, når det skal automatiseres.

Cyklusberegning

En svejsecyklusberegning er grundlæggende for at foretage et valg af løsning. Den giver et overblik for robottype, automatisering, tilbagebetalingstid, effektivisering og danner hermed et godt grundlag for at tage beslutning om, hvilken løsning, der skal vælges.

Vi opstiller korte og langsigtede muligheder og opstiller krav og specifikationer til konkrete projekter.

Svejsning3

Automation til fødevarebranchen

For at fødevarebranchen kan bevare konkurrencedygtigheden og dermed bibeholde positionen på det danske marked, kræver det investeringer i automatisering. Så enkelt kan det siges.

LT Automation oplever stor efterspørgsel efter nye innovative løsninger inden for fødevarebranchen, hvorfor vi ikke er ene om dette synspunkt. Heldigvis bliver mulighederne for at automatisere konstant større, da teknologien fortsat udvikler sig.

Ønsker du at danske arbejdspladser flyttes til lavtlønslande?

Vi gør ikke. Og netop derfor hjælper vi mange fødevarevirksomheder med at få en automatiseret produktion. Herved øges konkurrenceevnen og vigtig viden kan bevares i Danmark. Vi opfordrer derfor hver enkelt virksomhed – i fødevarebranchen eller ej – til at undersøge, hvilke muligheder de har for at automatisere. 

Robotteknologien udvikler sig hastigt, hvilket gavner fødevareindustrien

Hvis du vil udnytte alle mulighederne og bevare konkurrenceevnen inden for fødevareindustrien, er det vigtigt at være på forkant med den nyeste teknologi. Robotterne kan i dag let omprogrammeres til forskellige opgaver og er derfor perfekte til næsten alle typer opgaver.

Fodevarehandtering

Fodevarehandtering2

Visionsteknologi gør robotten i stand til selv at se og finde emner

En af de største udfordringer i forbindelse med automatisk produktion har altid været at få produktet frem til robotten hurtigt og præcist nok. Inden for automatisering er egenskaber som fleksibilitet ofte overset i forhold til hastighed og præcision, men du behøver i dag ikke at gå på kompromis. For der er kommet software og teknologi, som kan løse udfordringerne.

Tidligere har mange komponenter inden for fødevarebranchen ikke været mulige at automatisere grundet korte kørsler, mange varianter eller store krav til fremtidig fleksibilitet. Det grundlæggende problem har været at få identificeret placeringen af komponenten, derefter afhentning af komponenten med høj præcision og slutteligt den korrekte placering af komponenten. Men det kan et visionbaseret robotsystem nu lave om på. Visionbaserede robotter kan nemlig selv finde frem til emnerne, selv om de er tilfældigt placeret.

For ganske få år siden var visionsteknologi til robotter forbeholdt store firmaer, der havde råd til at betale leverandøren for udvikling til deres konkrete projekt. Nu er det blevet standard, at robotter leveres med vision-software fra robotleverandøren til ganske få penge i forhold til outputtet af løsningen.

Clean Tech

Automatisering er effektivt inden for ren vedvarende energi.

Danmark står overfor en kæmpe udfordring. 30 procent af vores energi skal komme fra vedvarende energi i år 2020. Det betyder, at 30 procent af energiforbruget til el, varme og transport skal komme fra energikilder som vind, sol, termisk varme, vandkraft, bølgeenergi, biomasse, biodiesel, bioethanol og biogas. Derfor vil der være et stort behov for automatisering inden for denne branche – LT Automation hjælper med at nå målet i 2020.

En moderne vindmølle er en højteknologisk konstruktion, som indeholder mere end 10.000 komponenter. Derfor vil det være et stort behov i fremtiden for at automatisere inden for dette område.

Automatisering optimerer produktionen

Inden for vedvarende energi er det er nødvendigt at automatisere så meget som muligt – i tide! Den danske produktion og ikke mindst vores produktionsfolk er for dyre og bliver udkonkurreret af billige fabriksansatte i lavtlønslande. Derfor er det afgørende, at vi automatiserer vores produktion eller optimerer vores eksisterende produktion. Kun på den måde kan vi bevare konkurrenceevnen.

Clean Tech2

Clean Tech

Har I værktøjerne til at vælge en rigtige løsning?

Når en virksomhed tager beslutning om at automatisere inden for vedvarende energi, står denne overfor en væsentlig investering. Derfor skal virksomheden allerførst vurdere, om de internt i virksomheden er klædt på til at gennemføre et automationsprojekt. Har virksomheden den nødvendige viden og værktøjer til at vælge den rette løsning? Har virksomheden de nødvendige ressourcer til at gennemføre projektet med succes? Det er vigtigt, at begge dele er til stede for at få leveret den rette løsning til aftalt tid, pris og kvalitet.

Kontakt LT Automation

LT Automations erfarne ingeniører rådgiver jer i processen. Vi opstiller korte og langsigtede muligheder og opstiller krav og specifikationer til konkrete projekter.

Hvis du ønsker at høre mere om, hvordan I kan automatisere jeres produktion, er du velkommen til at kontakt LT Automation for en uforpligtende samtale, hvor vi sammen ser på de ønsker og behov, jeres virksomhed har i forbindelse med automatisering.

Produktion

Mange danske virksomheder vil på et tidspunkt stå over for et svært valg.

Skal deres danske arbejdspladser flyttes til lavtlønslande eller skal virksomheden automatisere sin produktion, således konkurrenceevnen og vigtig viden kan bevares i Danmark?

Vores svar til den danske industri er naturligvis, at vi skal forblive i Danmark. Og løsningen er automatisering. Selvom vi ved, at stort set alt kan automatiseres handler det dog om at finde den helt rigtige automatiseringsløsning tilpasset den enkelte virksomhed. Derfor er det vores anbefaling, at det først og fremmest undersøges, hvilke muligheder der findes for at automatisere. Herefter har du og din virksomhed de bedste forudsætninger for at træffe det rigtige valg.

Men én ting er sikker. Det er nødvendigt at automatisere så meget som muligt – i tide! Den danske produktion og ikke mindst vores produktionsfolk er for dyre og bliver udkonkurreret af billige fabriksansatte i lavtlønslande. Derfor er det afgørende, at vi automatiserer vores produktion eller optimerer vores eksisterende produktion. Kun på den måde kan vi bevare konkurrenceevnen.

Produktion

Produktion2

Lave lønninger er ikke løsningen

Vi kan ikke konkurrere på lav løn i Danmark. En lønnedgang er ikke løsningen på problemerne. For at industrivirksomheder kan bevare konkurrencedygtigheden kræver det investeringer i automatisering. Gennem automatisering kan din virksomhed skabe bedre kvalitet og større effektivitet for færre omkostninger.

Automatisering øger ofte omsætningen

Automatisering er ikke ensbetydende med opsigelser og fyringer. Snarere tværtimod. En øget volumen og langt mere effektive arbejdsgange betyder for private virksomheder oftest en øget omsætning. Det vil sige, at der håndteres flere ordrer med stort set uændret bemanding, og dermed stort set samme omkostninger. Derfor vil langt de fleste virksomheder opleve, at der skal ansættes flere medarbejdere efter en automatisering.

LT Automations erfarne automations- og robotkonsulenter rådgiver inden for industribranchen – vi opstiller korte og langsigtede muligheder og opstiller krav og specifikationer til konkrete projekter.

Hvis du ønsker at høre mere om, hvordan I kan automatisere jeres produktion, er du velkommen til at kontakt LT Automation for en uforpligtende samtale, hvor vi sammen ser på de ønsker og behov jeres virksomhed har i forbindelse med automatisering.

CASES

Hos LT Automation tilbyder vi uvildig rådgivning, udvikling og implementering af automatiseringsprocesser og robotteknologi. Herigennem har vi hjulpet adskillige kunder med at opnå en markant øget konkurrenceevne. Er du interesseret i at høre forskellige kunders opfattelse af vores arbejde? 

Vestfrost Solutions – Production Technical Manager, Knud Erik Bridal

Forløbet er kørt lige efter tidsplanen, og indkøring samt produktionsopstarten er gået rigtig godt. Samarbejdet er været i top, og det er bestemt ikke sidste gang vi laver projekter sammen med LT Automation.”

Effektivisering og optimering

Løsningen til Vestfrost Solutions er udviklet med fokus på at imødegå kravet om fleksibilitet, brugervenlighed og ikke mindst det at være omstillingsklar. Derfor kan den nye robotløsning omstilles mellem to meget forskelligartede opgaver. Den ene opgave er håndtering af flasker og køleelementer i forbindelse med fyldning af køleelementer samt håndtering af metalemner i forbindelse med stansning.

BM Silo – Adm. direktør Dorte Zacho Martinsen:

“Ingen tvivl om at LT Automation har gjort en gammel drøm til virkelighed – en drøm om et fuldautomatisk robotanlæg til fremstilling af stålsiloer direkte fra råvarer til færdig nedpakket siloer – efter princippet om “et-stk.-produktion” efter kundeordre. Hele anlægget indbefatter både kommunikation mellem et fuldautomatisk pladelager, revolverstanser, kantbukker, 2 stk. 200 kg robotter på rail og kædebaner til paller ind og ud. Anlægget er designet til at kunne håndterer store stålplader på 3 meters længde samt små emner – kombineret i et brugervenligt receptsystem lavet specielt til BM Silo.

LT Automation har gennem hele forløbet formået at sætte sig ind i vores ønsker, og har udvist stor mod, handlekraft og løst komplekse problemstillinger i dette “First-mover-projekt”.

Tak for et rigtig godt og værdifuldt samarbejde – det er bestemt ikke sidste gang vi kommer til at arbejde sammen.”

BM silo cases

Sædager Dairy A/S – Mejeribestyrer Bjarne Kristiansen:

For 10 år siden var vi 18 ansatte, og nu er vi 40, men i samme periode er omsætningen steget betydeligt mere end antallet af medarbejdere, og det er da også det, det handler om. For at kunne konkurrere er vi nødt til at reducere lønudgiften i forhold til omsætningen. Vi kører med toholdsskift, så det er rigtig mange tunge og ensartede løft, som vi nu sparer medarbejderne for. Dem kan robotten i stedet stå og klare” forklarer Bjarne Kristiansen.

Løfter otte tons i timen

Robotten hos Andelsmejeriet Sædager kan løfte 160 kilo og flytter otte tons ost i timen. Den er udstyret med helt ny teknologi, så de ansatte kan arbejde sikkert med kun 10 centimeter mellem dem selv og robotten, som er mere end tre meter høj og fylder et areal på 30 kvadratmeter.
Robotteknologien har hurtigt gjort livet betydeligt lettere for de ansatte på mejeriet, og det er da også Lasse Thomsens erfaring, at virksomheder bliver rigtig glade for de robotter, de investerer i:

“Det plejer at vare et års tid, fra en virksomheds ledelse henvender sig, og til de køber deres første robot. Og når den første så er stillet op, går der kun to-tre måneder, så skal de have en til.”

Saedager-DairyHer ses automatiseringsløsningen hos Sædager Dairy, der er sammensat og implementeret af LT Automation.

EUC Nordvest – Direktør Hans Chr. Jeppesen:

“Som et led i EUC Nordvests strategiske udvikling, skulle skolen tilbage i 2011 etablere et nyt teknologicenter. Formålet var og er, at integrere undervisning i moderne teknologi i erhvervsuddannelserne på Euc Nordvest. Det var og er også et mål for skolen, at bidrage mest muligt til fastholdelse af industriarbejdspladser i nordvestjyske industrivirksomheder, og her ser skolen moderne teknologi, som en afgørende faktor i bestræbelserne på at øge Danske virksomheders konkurrenceevne nationalt og ikke mindst globalt.

Det er derfor vigtigt, at faciliteter til undervisning i anvendelse af bl.a. robotteknologi findes lokalt på erhvervsskolen, og at skolen formår at integrere anvendelsen i undervisningen og i efteruddannelsen.

Derfor skal den teknologi skolen skal råde over, være tidsvarende, fremtidsssikret, operationel ift. undervisningen ligesom de fysiske rammer skal være indrettet hensigtsmæssigt til undervisningsformål.
 
Skolens udfordringer i den anledning var store – det var et nyt fagområde, udbuddet af robotter var og er enormt, og det blev derfor ret hurtigt klart for ledelsen, at ekstern bistand og rådgivning var en forudsætning for succes.
 
LT Automation bidrog i høj grad til realiseringen af planerne med skolens nye teknologicenter med teknologisk viden, et indgående kendskab til markedet for robotter og erfaring fra forhandlinger med leverandørerne. LT Automation har dermed med sin erfaring og store viden meget konkret ydet en væsentlig indsats ift. realiseringen af skolens planer.”

EUC nordvest

KS Maskinteknik – Direktør Kim Sørensen:

”Ved hjælp af et automatiseringsforslag fra LT Automation har KS Maskinteknik formået at bevare produktionen af et af vores kerneprodukter i Danmark.

Det har været afgørende at automatisere for at fastholde arbejdspladser og øge konkurrenceevnen.

Derudover ser vi en stor fordel i, at LT Automation bruger deres store netværk som sparring og vidensbank. Jeg kan varmt anbefale et samarbejde med LT Automation – for det virker.”

KS Maskinfabrik

Viemosa-Driboga – Kasper Sørensen fra:

“LT Automation har hjulpet os gennem hele processen i forbindelse med en kommende svejserobotinstallation hos Viemose-Driboga A/S. LT har hjulpet os i hele processen: Lige fra de første analyser, løsningsforslag, cyklusberegninger og tilbagebetalingstider til udvælgelse af den endelige tilbudsgiver i processen.

Vi blev introduceret for LT Automation gennem FlindtKristensen, som har stor erfaring i opbygning og udvikling af virksomheder. Viemose-Driboga A/S er i øjeblikket gennem en stor produktionsudviklingsproces, hvor FlindtKristensen og LT Automation har været vigtige samarbejdspartnere. Automatisering og robotsvejsning er et punkt, vi ikke kan komme uden om i denne proces.  LT Automation har mange kompetencer. En af de unikke er, at de kender markedet for automatisering og robotsvejsning særdeles godt.

Samarbejdet med LT Automation har hjulpet med til, at vi har fået øjnene op for, hvor mange produkter vi har, som med fordel kan robotsvejses.”

Viesmosa

Brüel International a/s – Techical Manager Søren Bøgh:

“LT Automation her i flere omgange stillet kvalificerede konstruktører til rådighed for brüel international for at dække travle perioder. Vikarerne har varetaget selvstændige designopgaver i Inventor og er faldet hurtigt ind i det daglige arbejde.

LT Automation er valgt pga. det høje faglige niveau og den korte respons tid på at få assistance til konstruktionsafdelingen.”

Bruel

Dueholm Ægpakkeri – Rolf Poulsen:

“LT Automation har hjulpet os med at udarbejde et forslag til automatisering af vores produktion og har beregnet, hvad det forventes, at projektet vil koste at gennemføre.Indtil videre har LT automation kunnet hjælpe os med at vurdere, hvor stort omfanget af projektet er, og hvad det cirka vil koste. Dette har sparet os for en del tid og givet os den nødvendige viden til at vurdere, om vi skal gå videre med projektet.
Vi valgte at samarbejde med LT Automation for at have en uvildig rådgiver, som kunne sikre, at vi ender med den løsning som er bedst for os. LT automation leverer ikke selv specifikke produkter, og det giver os en tryghed for, at det udelukkende er kundernes interesser, der varetages.”

Dueholm

Videoer

Vil du se eksempler på vores arbejde? Vi har uploadet videoer af et lille udsnit af det arbejde vi udfører for vores kunder inden for den industrielle branche.

LT Automation i 24 Nordjyske

Når danske virksomheder investerer i automatisering og robotter, har det traditionelt handlet om at nedbringe omkostningerne til løn. Men efterhånden er der også kommet et andet fokus ind i billedet, nemlig arbejdsmiljøet for de ansatte. Dette sætter LT Automations CEO, Lasse Thomsen fokus på i et indslag til 24 Nordjyske. Se indslaget i videoen til venstre.

Hvorfor bore 150.000 huller i hånden, når vores robot kan gøre det for dig? 

Robotten som du ser på videoen til venstre, er leveret til Kærsgaard A/S som er et seriøst og kvalitetsbevidst smedefirma, der lægger stor vægt på høj faglighed, høj standard, fleksibilitet og nytænkning.

Automation og produktionsoptimering er vejen til succesfulde forretninger.

DER BORES Ø3 MM I TRÆ
DER BORES Ø6 MM I ALU
ISKRUNING AF M6

Fuldaut. robotanlæg til håndtering af ostebakker

Sammen med Andelsmejeriet Sædager har vi gjort gode tanker til skinbarlige realiteter. Vi har leveret et fuldautomatiseret robotanlæg til håndtering af ostebakker.

Jeg oplever LT Automation som en seriøs virksomhed, der går til opgaven uden at være forudindtaget og som iagttager opgaven med “nye øjne”. På den måde bidrager de med værdifulde og innovative løsninger. Samarbejdet mellem LT Automation og Andelsmejeriet Sædager er kommet i stand grundet vores ønske om at arbejde sammen med en fleksibel og mindre virksomhed, der har fingeren på pulsen men samtidig har fokus skarpt rettet mod sine kunder. Det har vi fundet hos LT Automation og jeg mener, at firmaets største kompetence bl.a. er deres tekniske indsigt og viljen til at skabe noget nyt, i tæt relation med kunden” udtaler Mejerichef Bjarne Kristiansen, Andelsmejeriet Sædager.

 

Produktivitet og effektivitet hos BM Silo

Enhver virksomhed skal jævnligt evaluere sin produktionsstrategi for at sikre, at den fortsat er produktiv, effektiv og på forkant med moderne processer. BM Silo nåede denne erkendelse for 15 år siden, og tog for nylig næste skridt i overgangen til lean produktion i samarbejde med LT Automation. To robotter skal bidrage til at opretholde virksomhedens markedsledende koncept for levering af omkostningseffektive industrisiloer over hele verden. .

Er det tid til, at din virksomhed skal opleve alvorlig fremgang på top- og bundlinjen?

Vi står klar til at sikre din virksomheds fremgang gennem automatisering og robotteknologi.

KONTAKT OS HER