Ring til os på (+45) 86 51 88 80
< Tilbage til alle nyheder
Del nyheden
13/03/2020

KUKA på besøg ved prisvindende løsning

KUKA har været en tur forbi, for at se deres robotter i aktion på vores prisvindende løsning – Den Intelligente Forsendelseskasse. En løsning som i 2019 blev hædret med DIRA Automatiseringsprisen.

Her fortæller Anders Kjergaard Madsen om løsningen og hvordan det er lykkes Aalborg Universitetshospital at skabe større sikkerhed omkring blodprøver og de analyser, som gennemføres. Det betyder, at der nu er større patientsikkerhed og tryghed i forbindelse med diagnosticering.

“.. det er en kæmpe succes og vi regner med, at vi ikke bare bliver glade for det, men at det vil ændre nogle arbejdsgange til det bedre – med en bedre kvalitet for vores patienter” fortæller Annebirthe Bo Hansen, ledende overlæge og ph.d. ved Klinisk Biokemisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital.

Sådan fungerer Den Intelligente Forsendelseskasse:
Fra det øjeblik din læge tager en blodprøve, starter en længere rejse for den lille beholder med dit blod i. Blodprøvens rejse foregår i en intelligent forsendelseskasse, som har indbygget temperaturovervågning og sporbarhed, så du som patient kan være endnu mere tryg ved analyseresultaterne. Når blodprøven ankommer til analyse på Klinisk Biokemisk Afdeling (KBA), bliver den automatisk pakket ud og håndteret af robotløsningen.

Selve kassen indeholder en RFID-datalogger, der måler temperatur, og registrerer kassens lokation på ethvert givent tidspunkt. Denne kasse skaber altså data, der sikrer kvaliteten af prøvematerialet og giver hospitalerne mulighed for at optimere deres transport og håndtering af blodprøverne.

To robotter med høj kapacitet håndterer forsendelseskasserne og sorterer blodprøverne, når de ankommer til hospitalet. Dermed spares personalet for opslidende, ensidigt, gentaget arbejde (EGA), og samtidig frigøres ressourcer, som kan bruges til vigtigere opgaver.

Et intelligent overvågningssystem gemmer de opsamlede/skabte data i en cloud-løsning. Dette giver mulighed for at anvende data til at optimere og overvåge deres kvalitet til gavn for patientsikkerheden.

Læs mere om Den Intelligente Forsendelseskasse her

Kunne du tænke dig at høre mere?

Vi er altid klar til at tage i mod din henvendelse. Om du har spørgsmål til vores rådgivningsforløb, automatiseringsløsninger, produkter eller noget helt fjerde.

KONTAKT OS HER