Ring til os på (+45) 86 51 88 80
< Tilbage til alle nyheder
Del nyheden
11/08/2015

LT lander ordre på 10 millioner

2 år er afsat til at skabe mærkbare forbedringer på landets sterilcentraler

LT-Automation har inden for den seneste tid opnået stor anerkendelse inden for sundheds- og hospitalssektoren. Det bevidner endnu en stor ordre. Den nye ordre på 10 millioner kroner skal udmønte sig i udviklingen af fire banebrydende robotter, der skal automatisere arbejdsgangene på landets sterilcentraler. Robotterne skal udføre processer, der aldrig er set inden for automatisering og vil være det essentielle led i udviklingen af en samlet løsning – en intelligent og fuldautomatisk sterilcentral. En sterilcentral der vil medvirke til et langt mere effektivt og sikkert sundhedsvæsen.
 
-Vi er den første virksomhed i verden, der skal automatisere sterilcentralers arbejdsgange. Vi får lov til at revolutionere og skabe løsninger på reelle problemstillinger, der vedrører mange mennesker og det er i den grad motiverende lyder det fra LT-Automations direktør, Lasse Thomsen.
 
LT-Automation er en uvurderlig brik i det samlede puslespil.  Et puslespil der om 2 år skal blive til løsningen ”Den Intelligente Sterilcentral – Automatisering af Pakning og Inspektion” forkortet DISAPI. Den samlede løsning skal skabes i fællesskab med Knud Aulkær Andersen, Henrik Granau samt Intelligent Systems, der er Main Contractor for DISAPI. Løsningen udføres for Sygehuspartnerskabet, der består af de 5 regioner samt Markedsmodningsfonden. Den samlede løsning beløber sig på 17,5 millioner i alt.  
 
Behovet for automatisering
I dag er sterilcentralernes arbejdsprocesser baseret på manuelle håndteringer, hvorfor der er tale om en væsentlig fejlkilde. Fejlkilden eksisterer især i form af risiko for kontaminering af instrumenter. Kontaminering kan medføre alvorlige infektioner hos patienter, og kan i yderste konsekvens koste menneskeliv. Derfor er det centralt at forbedre det faktiske. Yderligere er arbejdsprocesserne for medarbejderne på sterilcentralerne ofte præget af tunge løft samt ensformigt gentagende arbejde (EGA). Arbejdsformen medfører således en belastning af det fysiske arbejdsmiljø i form af et væsentligt slid på den enkelte medarbejder.
Årsagen til at sterilcentralernes arbejdsprocesser i dag er kendetegnet ved manuelle håndteringer skyldes, at automatisering inden for disse rammer er yderst avanceret. Det er tilfældet som følge af de høje renhedskrav samt de mange forskellige typer instrumenter, der skal håndteres. Men med ny teknologi er projektet blevet realiserbart, og det er her LT-Automation har sin berettigelse ved hele tiden at være på forkant med den teknologiske udvikling.

Med DISAPI vil LT-Automation gennem sine robotløsninger reducere mængden af EGA og belastende løft, skub og vrid markant, og herigennem skabe et forbedret fysisk arbejdsmiljø. Samtidig vil robotternes evne til at automatisere arbejdsgangene afløse den store risiko, der eksisterer for kontaminering, hvorfor patienterne vil kunne opleve en væsentlig større sikkerhed end i dag. Det skyldes at automationsprocesserne vil reducere mængden af fejl. Samtidig vil det medføre en forbedret økonomi for steriliseringsfunktionen i kraft af effektivisering af steriliseringsprocesserne samt reduktion af personaleomkostninger 
 
LT Automations hidtil største udfordring 
Projektet er komplekst og omfattende. En af de største udfoldninger i projektet for LT-Automations ingeniører er at udvikle fire fleksible robothænder, der kan håndtere op til 3000 forskellige kirurgiske instrumenter, der dagligt bruges på operationsafsnittene og øvrige afdelinger på de danske hospitaler.
 
Vi stod over for den største udfordring inden for automatisering jeg har arbejdet med. Havde vi fået opgaven for to år siden, har det været umuligt at løse denne opgave, da teknologien simpelthen ikke var klar lyder det fra LT-Automations direktør, Lasse Thomsen.

Løsningen der arbejdes på betyder, at transporten af instrumenter vil komme til at foregå ved brug af mini-AGV’er (små selvkørende vogne) som vil bringe instrumenterne mellem de respektive moduler i sterilcentralen. Første stop på vejen vil være robotmodulet, der vil udføre kontrolprocesser. Kontrolprocesserne vil ske på baggrund af viden om, hvilket instrument der håndteres og dermed hvilke kontrolprocesser der skal udføres på instrumentet.

Kontrolprocesserne udføres alle i ét samlet modul, som derfor er tæt pakket med specialfremstillet og innovativt udstyr. Dette i form af bl.a. robotter og visions-teknologi til henholdsvis lokalisering og genkendelse af instrumenter, samt kontrol af vaskeprocessen. Det særligt innovative ved opsætningen er special- og universalgriberne, der udvikles til robotterne, for at kunne håndtere den store diversitet i den geometriske udformning på instrumenterne.

Emballeringen af de færdigpakkede og godkendte instrumenter foregår i et separat modul, som ligeledes baseres på robotteknologi. Instrumenterne emballeres i containere og påføres label, som derefter er klar til autoklavering og transport til operationsstuen. 

Kort om LT-Automation
LT-Automation er en automationsvirksomhed, der målrettet arbejder med at udvikle, udbrede og implementere velfærdsteknologiske løsninger inden for bl.a. hospitals- og sundhedssektoren.
 
LT-Automations ambition er at skabe innovative og nyskabende løsninger til gavn for borgere, kommuner, hospitaler og det private erhvervsliv på baggrund af mere end 20 års erfaring inden for automation og robotteknologi. Robot-entreprenør Lasse Thomsen er grundlægger og direktør i LT-Automation og har arbejdet med automatisering siden 1986.
 
Foruden DISAPI arbejder LT-Automation i øjeblikket bl.a. også på udviklingen af en velfærdsteknologi ved navn MELVIN. MELVIN udvikles i et samarbejde med Aalborg Kommune, og er en enhed, der skal trække borgeres benklæder af og på i forbindelse med toiletbesøg.
Læs mere her: https://lt-automation.dk/profil/nyheder?nyhed=67
 
 
Yderligere information  
Henvendelse til:   
Lasse Thomsen  
Mobil: 21 95 88 80  
Mail: [email protected]

Kunne du tænke dig at høre mere?

Vi er altid klar til at tage i mod din henvendelse. Om du har spørgsmål til vores rådgivningsforløb, automatiseringsløsninger, produkter eller noget helt fjerde.

KONTAKT OS HER