Ring: +45 86 51 88 80

Leth Beton

Robot­løsning til slibning af terrazzotrapper

LT Automation har lavet en robotkonstruktion, der skal hjælpe Leth Beton A/S med slibning af betontrapper. I vores team er vi vilde med robotter og nye udfordringer – så da vi blev kontaktet af Leth Beton A/S med henblik på udarbejdelse af en robotkonstruktion til slibning af store betontrapper, slog vi til.

Terrazzo har for alvor fået en renæssance i danske nybyggerier, og der er fuld fart på produktionen hos Leth Beton, der fremstiller terrazzotrapper og -reposer. Men det var hårdt og tidskrævende arbejde at slibe de nystøbte elementer manuelt. Arbejdet foregik ofte i dårlige arbejdsstillinger, det støvede voldsomt, og slibningen foregik udenfor i alt slags vejr.

Innovative robotløsninger

Derfor havde Leth Beton svært ved at finde medarbejdere til slibearbejdet, så virksomheden gik på jagt efter en bedre måde at få opgaven løst på. De kontaktede LT Automation i Aalborg, der har stor erfaring med at skabe innovative robotløsninger, og ved fælles hjælp blev der udarbejdet en automatisk slibemaskine. Det var et krav til LT Automation, at medarbejderne ikke skulle programmere robotten, samt at det hele skulle kunne køre automatisk.

Det færdige resultat fra LT Automation blev et helt nyt robotanlæg bestående af en letvægtsrobot, som ikke skal programmeres, men i stedet bruger et system med sensorer, der aflæser, hvilket element der er tale om, uanset hvor stort det er.

Mere attraktiv arbejdsplads

Den automatiserede slibning har givet bedre arbejdsmiljø for personalet, da de kan undgå de dårlige arbejdsstillinger. Dermed er arbejdspladsen blevet mere attraktiv, og samtidig er der blevet frigjort flere hænder til andre arbejdsopgaver.

Desuden sikrer robotterne et bedre og mere ensartet resultat, da de sliber på samme måde hver gang og i princippet kan køre døgnet rundt. Robotanlægget kan slibe op til 16 meter trappelængde, hvilket svarer til omkring 4 gennemsnitlige trapper.

Hos Leth Beton anvendes robotløsningen dagligt på op til to skift til både grov- som finslibning af terrazzotrapper og terrazzoreposer.

Leth Beton A/S – Beton til hele Danmark

Leth Beton A/S er grundlagt i 1993 og leverer betonelementer til alle dele af landet. De har bl.a. været i gang med leverancer til Carlsbergs nye hovedsæde samt elementer til boliger, lejligheder og rækkehuse i hele Danmark.